ivfpappan.se

Besvikelser och resultat av insättning X3 ….

Mars – Maj 2018

Efter att ha gjort vår första insättning hoppades och trodde vi nu vara nära en graviditet. Det var ju bara att sätta in ett befruktat embryo så är man gravid…

Nja, chansen att embryot fäster och en graviditet påbörjas är ca 33% chans varje insättning.

2 veckor efter insättning ska vi göra ett graviditetstest. Givetvis kunde vi inte hålla oss och fuskade och testade några dagar tidigare. Det visade negativt och som ett brev på posten kom mensen och så var det med den insättningen.

Vi tog det ganska ok. Vi kände båda att det bara var att kasta sig upp på hästen och köra på igen nästa ägglossning.

Insättning nummer 2…

Tiden springer iväg och helt plötsligt var det dags för insättning nummer 2. Även denna gång hade Adele ganska svårt att se ett tydligt resultat på ägglossningstesterna men vi tyckte ändå att det visade positivt och bokade insättning.

Insättning nummer 2 var väldigt likt den fösta och nu tänkte vi att dt måste bli en graviditet.

Icke… Samma resultat som första insättningen och nu började man bli lite lätt irriterad och besviken. Vi har ju inga direkta problem med att bli gravida, det är ju vara att ligga under rätt dagar som är vårt problem. IVF skulle ju vara lösningen och det skulle ju gå snabbt. Vi var ju gravida på naturlig väg ett år tidigare.

Vi bestämde oss att köra på direkt kommande ägglossning och att inte ta en paus som en del tar.

Insättning nummer 3….

Inför denna ägglossning bytte vi till ett annat ägglossningstest. Ett digitalt som visar en blinkande glad gubbe när man är nära ägglossning och en fast glad gubbe när man har ägglossning.

När den glada gubben visade sig bokade vi en ny insättning. Denna gång var det professor Brännström som gjorde insättningen.

Jag var mer eller mindre star strucked och frågade bl.a. under insättningen varför man inte kunde frysa in och sedan tina upp en människa när man faktiskt kan göra det med embryon. Svaret övergick min kompetens men vi hade iaf ett trevligt meningsutbyte.

Vi hade planerat att göra insättningen ca 2 veckor innan vi skulle på semester . Det innebar att testdagens skulle bli samma dag som vi skulle åka.

Denna gång kändes det bra. Nu jävlar är det vår tur. Tredje gången gillt sa läkaren och jag var helt övertygad att vi nu skulle bli gravida.

Så kom testdagen.. NEGATIVT IGEN.. Jahopp….

Vi båda tyckte detta var jobbigare än tidigare men försökte iaf se de ljusa i det hela , nämligen att Adele kunde unna sig en öl på semestern samt kunde dyka.

Nu skiter vi i detta och drar på semester till Thailand i nästan 3 veckor tänkte vi..

Mer om den resan i kommande inlägg…

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats