ivfpappan.se

Hjälp, vecka 35 och detta har vi kvar att köpa!

Vecka 35 och det börjar närma sig förlossning.

Helt sjukt vad tiden går snabbt. Nyss plussade vi och nu är det bara någon månad kvar till junior kommer.

Vi satt igår och pratade om vad vi hade kvar att köpa. Jag har tänkt att vi typ var klara.

Vagn, babyskydd, bed side crib, babysitter, nappflaskor, nappar, blöjor, amningskudde, kläder osv osv osv är inköpt.

Hur lugnt som helst tänkte jag. tills vi gick igenom allt igen,

Detta har vi alltså kvar att köpa:

 • Bärsjal

 • Bärsele

 • Bilspegel

 • Febertermometer

 • Regnskydd till vagnen

 • Myggnät

 • Lås till vagn

 • Babygym

 • Samt en hel del saker från apoteket

Har ni några tips på ovan produkter? 

Det är en djungel och jag behöver hjälp.

Vilken bärsele är bäst, bra pris på babygym osv.

ivfpappan

Hjälp en förvirrad blivande pappa !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. F

  IKEA har ett väldigt fint babygym i klara härliga färger. Vår lilla tjej som är tre månader älskar att ligga och snickesnacka med grodan och nyckelpigan

 2. Skånetösen

  Hej!

  Enligt en vän till mig finns de bästa och billigaste bilspeglarna på Biltema ? Lycka till och simma lugnt!

 3. Hanna

  En trikåsjal redan på BB ? särskilt om man av nån anledning behöver stanna lite längre. Coracor gör sköna.. Annars begagnat! Då kan ni kanske vänta lite med sele. Annars tula eller ergobaby som är ergonomiska för både barn och bärare. Men stressa inte! Ni hinner. Babygym klarar ni er utan ett bra tag. Rekommenderar endast en båge så kan ni använda även när bebis vuxit ur själva gymmattan. Lås tillvagn, vilket cykellås som Helst, ni hinner! O första tiden klarar ni er ändå!

 4. Sebastian

  Ta det luuugnt!
  Av det du skrev så är det en febertermometer som kan vara prioriterad. Resten löser sig eftersom. Bilspegel är viktigt för vissa, andra tycker att det är sjukt distraherande. Resten löser sig. Man måste inte ha ALLT hemma när barnet kommer och bägge föräldrarna är inte fastbojade med varandra hela tiden så en är alltid tillgänglig för att skaffa sånt man behöver.
  Mitt tips är: Stressa inte sönder er för småsaker utan njut av varandra och tiden som är nu.

 5. Lynn

  Tipsar om regnskydd från tullsa – finns även att köpa helt i reflex! ??
  Tipsar om att välja ett simpelt babygym som är en ställning man ställer över barnet istället för en sån matta med bågar. Varför? För att det är sjukt smidigt när man enkelt kan flytta det utan att behöva bära runt en hel matta, även smidigt att kunna plocka isär och lägga ner i sin lilla låda när det inte används längre. Även praktiskt att ha ett vanligt täcke med påslakan som bebis kan ligga på på golvet – enkelt att tvätta rent från spyor och bajs. Därav smidigt när babygymmet inte sitter ihop med filten/mattan.
  Från apoteket är detta sånt jag gärna har hemma: pysventiler(ovärderliga ibland!), apotek hjärtats våtservetter, febertermometer, alvedon, bomullspinnar, kompresser, nagelsax och fil, babyolja, inotyolsalva, koksaltdroppar och Badtermometer.
  Apoteket har även haft en Babybox som man betalar för, den innehåller det viktigaste inkl febertermometer.
  Även amningsnapp kan vara bra att ha ”ifall att” det behövs, förutsatt att Adele siktar på att amma. Planerar ni att välja flaska istället så är ju amningsnapp lite överflödigt. ?
  Lycka till!

 6. Oskar Eriksson

  Hej,
  Mitt personliga tips är att inte stressa upp sig. du kommer ha mycket tid att hinna köpa sådant efteråt med.
  Men som en liten hint bara som inte vi visste är att barnen inte kan sitta i barnsele för än de kan hålla uppe huvudet själva. Så ni behöver inte stressa om ni inte känner att ni vill ha allt från start. En febertermometer för örat köpte jag så fort jag kunde men fick sedan reda på att bebisar har för små öron för att ge en korrekt avläsning och att en rumptermometer är det absolut bästa för barn.
  Det är min kunskap jag fick när jag fick min son, som jag gärna delar med mig av för att hjälpa andra föräldrar så de inte stressar upp sig för mycket.

  Lycka till med allt! 🙂

  1. Malin

   Det finns bärselar som går att använda från det att bebisen är nyfödd, ibland som de är och ibland med en spädbarnsinsats. Kolla in respektive märke och vad de anger.
   Till första barnet hade vi sjal tills han var 4 månader och då köpte vi en Ergobaby 360. Nu till lillasyster så köpte vi en spädbarnsinsats till selen för att kunna använda den direkt då jag tyckte det var svårt att få till rätt knytning på sjalen och den därför inte blev så mycket använd.
   Hade jag köpt en ny bärsele nu hade jag valt Ergobaby 360 Omni som är en uppdaterad variant av den vi har.

 7. Malin

  Min man hade snappat upp tipset att ha drickfärdig ersättning hemma ifallatt. Nu blev det så att vår kille behövde koppmatas, då var det guld att sånt redan fanns hemma när vi anlände hemma helt omtumlade (och skulle nån flaska behövas kan jag rekommendera Herobility).
  Annars var mjuka tunna filtar nästan det enda vi hade på honom i början, mycket hud mot hud ❤

 8. Line

  Ergonomisk bärsele – Tula är min favorit. Skönare både för bäraren och barnet.
  Bärsjal tycker jag att trikå är bäst i början, coracor är ett svenskt märke som gör fantastiska sjalar, märket Sjala har också en ulltrikå som är fantastisk, den kan man också bära tyngre barn i – dock är den lite dyrare men finns massvis att köpa begagnat, kolla på facebookgruppen bärsjalar -köp och sälj till exempel.
  Vävd sjal är toppen att börja med när barnet är lite större (någon månad eller att man själv är lite bekvämare med att sjala) även där är begagnat perfekt då de är lite mer använda och mjuka. Jag tycker att en ”vanlig långsjal” är bäst då ringsjalar belastar kroppen snett, du kan också variera knytet massvis med långsjalarna och ganska snart slänga upp barnet på ryggen vilket är fantastiskt skönt!! På youtube finns massor med videos på hur man kan knyta. Om ni har tänkt att sjala eller bära ergonomiskt så gå med i gruppen bärsjalar på Facebook, där kan ni få fantastisk bra hjälp med allt från inställningar på selar till hjälp med knyt eller bara peppriga bilder/filmer.

  Lycka till i den underbara sjal/seledjungeln!

 9. Helene

  Köpte vårt babygym på IKEA, , fungerade utmärkt. Enkelt men sonen gillade det.

  Bärsele rekommenderar jag ergonomisk för barnet. Tula eller ergobaby. (Bärsjalar på Facebook ger bra råd)

  Apoteket/apotea hade bra information om vad man behövde har jag för mig.

 10. E

  Gällande bärselen så akulle jag rekommendera en som man kan bära babyn också framåtvänd med. Och detta så ergonomiskt som möjligt (för babyn). T. ex. Ergobaby 360 eller Tula Explore är sådana.

stats