ivfpappan.se

100 dagar kvar till bf och att förbereda sig….

Veckan har börjat lugnare än vad förra slutade!

Jag är krasslig, halvfebrig och hosta från helvetet. Kortvecka och mycket jobb innebär att jag just nu sover ut ganska ordentligt innan jag beger mig till jobbet.

 

Idag är det exakt 100 dagar kvar till beräknad förlossning. 

Tiden går så sjukt snabbt! Nyss plussade vi och nu är det bara 100 dagar kvar av graviditeten.

Och visst försöker vi förbereda så mycket som möjligt.

Följande är nu inköpt:

Barnvagn – Emmaljunga super viking

Babyskydd – Besafe izi go modular + bas

Skötbord – Ikea Sundvik

Babysäng – Troll Bedside crib sun

Babymonitor – Philips avent dect-babyvakt

Nappflaskor – Philips avent anti kolik

Babysitter – beemoo

 

plus en hel del kläder och världens gulligaste giraff från H&M

Ivfpappan

 

Adéle har önskat sig en skötväska från JEM + BEA,  Beatrice Black,. Vi får väl se hur snäll hon varit när ungen väl kommer!

 

Annars är det nog en amningskudde som är nästa sak på listan över saker att skaffa.

 

Vad har/hade ni för saker ni inte klarade er utan? Vad tycker du saknas för att underlätta när barnet väl kommer ?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Babynest, amningskudde, bärsjal och små handdukar från ikea hade jag inte överlevt utan 🙂 (och stooooor vattenflaska! Var sjukt törstig första månaden efter förlossning)

 2. E

  Hade längtat efter att få barn i 3år så hade köpt en hel del onödig 😉 men mjuka och goa filtar och massor med IKEA
  KRAMA tvättlappar. Använder dom fortfarande flitigt varje dag (sonen är nu 1,5år)

 3. E

  Så härligt att ni nu får förbereda er för den kommande familjemedlemmen. Vår son är nu 6 veckor gammal och vi tycker att följande prylar har varit behändiga att ha:
  – Baby Carrier (t.ex. Manduca, eller alternativt sjal, men för mig känns sjal komplicerat)
  – Lekmatta – vår son började redan vid en månads ålder intressera sig för leksakerna, vilket underlättar vardagen, då han inte annars är nöjd med att ligga någonstans ”ensam”
  – Mjuklift – babyn trivs bättre i vagnen, då den känns mer ombonad med mjukliften i och dessutom underlättar det att man kan lyfta över babyn till andra ställen i mjukliften (den är ändå betydligt lättare än vagnens liggdel)
  – Stokke tripp trapp stol (eller liknande) med newborn det – inte måste, men tycker den har fungerat bra och kommer att göra det i flera år

 4. F

  Jag har varit mamma i 8 dagar nu och hittills är det vår Sleepcarrier som har varit helt ovärderlig! Vi hade med den till sjukhuset och hemma så sover vår dotter i den, både på dagen, i vagnen, i soffan och på natten i ett bedside crib. Handtagen är perfekta när man ska flytta bebis mellan två våningar.

 5. Oskar

  Bärsjal är ett hett tips. Det ligger bland mina topp-3 när det kommer till baby-tips då barnet kan sova i den, amma och få nackstöd när man gör andra saker. Vi blev rekommenderade en Tricot-slen för den har mer strech.
  Bröstpump kan vara bra att ha till hands. Men det beror på från person till person.

 6. Helena

  Jag säger:
  Babynest, amningsnapp från medela och små handdukar som säljs i 10-pack på Ikea (krama tvättlapp 29:- perfekta att ha som kräklasar ?)

 7. Ĺina

  Bärsjal eller en ergonomisk sele (Inte babybjörn). Det här varit guld värt. Och används fortfarande. Har använt båda men nu bara selen när lillan är 10 månader. Hon åker lika gärna vagn som sele nu för tiden. Annars är babysitter ett måste och babygym. Dom sakerna hade jag inte klarat mig utan på ngt av barnen när dom var pyttisar.

 8. Sofia

  Vi har allt exakt samma som er, men inyr vagnen bara. Älakar de babyskyddet.
  Vi hade inte klarat oss utan babynestet. Speciellt som jag tycker de är så läskigr att ha henne i våran säng, nu är hon inne i fasen med närhet & separationsångest och sover hos oss och även om nestet är för kort så är jag så glad att hon fortfarande vill ligga där.
  Andra saker vi tyckt va bra:
  + blöjhink (vet att många säger att de börjar lukta efter ett tag och påsarna är dyra att köpa, men våran luktar inget ännu)
  + de blåa underläggen till skötborden som BB har (iallafall i Gbg) tror vi betalade 900:- för 1000 stycken till skillnad från liberos m.fl som är typ 10 pack för 30:-
  + Massa hårband (iallafall våran tjej avskyr att få mitt hår i ansiktet)
  Minus på listan:
  – Våtservetter (förutom i skötväskan) då de kan bli mycket röd rumpa av de, amvänd hellre liten skål eller blomsterspruta med vatten & olja till rumpan
  – shampoo & tvål då de räcker med olja i början
  – De små flaskorna som rymmer 120 ml ersättning, det tog inte lång tid innan hon drack 150/200 och en större flaska behövdes.
  Sen tyckte jag personligen att amningskläder & bröstpump va ondöigt att köpa innan man vet om amningen fungerar, för mig kom inte mjölken igång och inga amningskläder blev använda- jag kunde amma i 5 dagar så hon fick den viktiga råmjölken och då hann vi knappt hem från BB. Samma med pump, lägg inte pengar på de förän ni vet om det behövs.
  Något jag förälskade mig i som jag köpte till var bärsele. Hade en bild av fina vagnpromenader med hunden i den fina vagnen, men bebis tyckte efter 2 månader inte att det var kul. Nu när hon är 6 månader är vagnen bättre igen med sittdelen. .

 9. Jenny

  Härlig lista med bra och så fina saker. Babynest använde vi mycket, direkt på BB, hemma i babysängen, i soffan och i vagnen så det kan jag verkligen rekommendera.

stats