ivfpappan.se

Fantastiska läkare och missfall…

Hösten 2016
 
Efter Adéles titthålsopertation där endometrios konstaterats och en cysta på äggstocken brändes bort började hennes problem med extrema smärtor vid ägglossning bli något mindre. Det gjorde fortfarande väldigt ont men hon kände att det iaf var på bättringsväg. 
Smärthistoriken ihop med diagnosen och stressen gav Adéle en hel del ångest. För att bearbeta hela situationen och få maximal hjälp blev vi remitterade till SÖS endometrios-team. 
 
På SÖS fick vi träffa så bra personal! Äntligen någon som förstod besvären och förklarade sjukdomen mer ingående. Den kvinnliga läkaren förklarade att vi har två alternativ för att endometriosen förhoppningsvis ska minskas. 
 
1. Sätt in hormonbehandling i form av p-piller, p-stav eller spiral.
2. Bli gravid
 
Då jag i slutet av 2016 skulle fylla 31 och alltid har sagt att jag vill ha barn runt 30 så kändes valet ganska enkelt. Även Adéle kände att tiden var helt rätt. Vi hade då varit tillsammans ca 3,5 år, köpt lägenhet och var i övrigt i fas med livet. 
 
Adéle hade läst att endometrios kan göra det svårare att bli gravida vilket vi tog upp med läkaren. 
Hon förklarade att det är väldigt olika men att det bara är att köra på och testa. Funkar det inte så får vi komma tillbaka. 
 
Sagt och gjort, vi körde på. Inte maniskt men försökte få till det regelbundet när Adéle hade ägglossning. Oftast gjorde det extremt ont för henne vilket inte var särskilt kul för någon av oss. 
 
I maj 2017 var vi hos våra vänner Malin och Jonte på deras sommarställe i Värmland. Magisk värme och fantastiska kvällar. 
 
Vi badade och åt gott, spelade golf och solade. Adéle tyckte att hennes bröst hade blivit större och jag skämtade om att hon var gravid. Vi skrattade mest bort det hela och sedan åkte vi hem.
 
 
Dagen efter ropar Adéle från badrummet att jag måste komma. Jag går lite halvsömnig in till henne varpå hon håller upp ett graviditetstest med ett plustecken på. Adéle grät av lycka. DET GICK! 
 
 
Vi valde att berätta för våran närmsta familj om graviditeten och var på ett första infomöte på BVC.
 
Bara någon vecka senare säger Adéle att hon har ont i magen men inte så farligt. Samma natt väcker hon mig.
Hon gråter och säger att hon har så extremt ont i magen, Så ont att vi väljer att åka till SÖS akut mitt i natten. 
 
Där konstaterar dom att hon fått missfall och vi var åter på ruta ett. 
 
Depression, endometriosvärkar och mycket gråt närmsta veckorna,  Vi beslutar att kontakta SÖS endometrios-team igen… 
 
Fortsättning följer i nästa uppdatering. 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hej Gustav! Ville bara skriva att jag själv har endometrios och opererade mig för det 2006 då jag hade en cysta som växte 1 cm i veckan. Fick samma dom att ett liv med biologiska barn skulle bli svårt. Men idag 12 år senare står jag här med 3 underbara barn ?❤ Jag önskar er all lycka och ge aldrig upp! ❤

stats