ivfpappan.se

Prata barnlöshet på sexualkunskapen!

Sexualkunskap

ANVÄND KONDOM ANNARS BLIR NI GRAVIDA PÅ DIREKTEN !!

 

Känner ni igen detta från sexualundervisningen i skolan?

 

Hela min uppväxt har det skrikits ut under sexualundervisningen att man blir gravid om man så mycket som pussar någon utan kondom.

Man matas med skräckexempel om unga par som blivit gravida direkt när kondomen sprack osv.

 

 

Självklart ska man använda kondom, både i preventivt syfte men även för att inte sprida könssjukdomar.

 

Men borde vi inte prata mer om att det faktiskt inte är så lätt att bli gravid?

 

Att för att någon ska bli gravid så måste man ligga just de dagar kvinnan är fertil strax efter ägglossningen?

Och att om chansen att faktiskt bli gravid under ett samlag vid rätt tidpunkt är ca 30% .

 

Borde inte större fokus läggas på hur man faktiskt blir gravid och hur kroppen fungerar med ägglossning, mens, missfall och utomkvedshavandeskap? Hur man gör om man inte kan få barn osv..

Inte bara att man har sex och sen är man gravid?

 

Börjar man prata om detta redan i skolan så kommer det inte som en chock att det kan vara svårt att ens skaffa barn när man väl sätter igång.

 

 

 

Vad tycker ni?

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rosemarie

  Jag håller helt och hållet med. Jag hade tur att jag hade läst och sett att det fanns IVF. Ingen i min närhet har vart med om detta så jag visste att man kunde söka hjälp efter 1 år om de inte hade hänt något. Man måste låta alla veta redan tidigt att vissa har svårt och att fråga folk när det är dags att skaffa barn. Människor förstår inte hur ont det gör att inte kunna få barn genom ett samlag. När jag väl gick ut och sa att vi då inte kunde få naturligt till de som frågat. Så blev de chockade. Men de slutade tjajta om det.

 2. E

  Håller absolut med dig! Har själv funderat på samma sak. Jag bor i Finland och har läst att vart femte par här har svårigheter i något skede att få barn. Jag vet inte exakt om siffrorna ser liknande ut i Sverige, men jag tycker absolut att det är något som borde lyftas fram redan i skolan. Allt fler barn blir till med hjälp av ivf eller andra behandlingar.

 3. Madeleine

  Helt rätt! Vi fick se en tecknad film och två ”lektioner” där enda handlade om att om vi tjejer visar oss nakna överhuvudtaget blir vi gravida, att min lärare gillade att onanera i duschen (hon förklarade väldigt bildligt och jag tror alla är ärrade än idag efter det) samt fick vi svara på frågor som killarna hade ställt och vise versa. Det handlade knappt något alls om könssjukdomar och om hur kroppen faktiskt fungerar och liknande.
  Jag tror som du, att om man faktiskt undervisar i hur kroppen fungerar och att bli gravid är långt ifrån lätt, även för dem som det är lätt för, så skulle unga och gamla för den delen ha en helt annan syn på sex och ”barntillverkning”.
  Jag tycker också att det är fel att tjejer och killar delas upp i olika grupper och inte får ta del av samma undervisning. Anser att det är bättre att undervisningen behöver utvecklas och att den ska ges som all annan undervisning – tillsammans. Det är ju klart att allt om kroppen och sex blir tabu om skolan skickar sådana signaler och visar med särskiljning att det är fel att dela med sig av saker som hör till manliga och kvinnliga kroppar.

 4. Ulrika

  Du har helt rätt i detta. Jag visste knappt att utomkvedshavandeskap fanns. Tills jag faktiskt fick inte bara ett utan två…
  Ha en fantastisk vecka ?

stats