ivfpappan.se

När ska ni skaffa barn?

Ivfpappan

 

Observera att detta är mina tankar och känslor, inte vad som känns rätt för andra….

 

En fråga man ofta får av kollegor, vänner eller folk man träffar är: När ska ni skaffa barn då?

 

För många är detta kanske inte en jobbig fråga men för många som gör IVF eller är ofrivilligt barnlösa kan detta vara känsligt. Jag förstår det, alla väljer inte att vara öppna med sina tankar kring IVF som jag valt att vara.

 

Många bör tänka till om hur och när man frågar varandra saker.

 

Dock tycker jag inte att man inte ska sluta fråga när folk ska skaffa eller planerar att skaffa barn.

Man kan helt enkelt inte förutsätta att alla förstår att man har svårt att skafffa barn.

 

Man ska inte sluta fråga folk hur dom mår med rädsla för att svaret kan vara att de mår dåligt, man ska inte sluta fråga folk vad de jobbar med för att svaret kan vara att de är arbetslösa. Och jag tycker då inte heller frågan om barnskaffande är så konstig.

 

Folk frågar inte för att vara elaka. Däremot tycker jag att man bör kunna svara för sig om man tycker att det är jobbigt.

 

Hur känner ni i frågan? 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofi

  Åh, den är svår… förstår hur du menar men jag kunde verkligen inte ta fajten när jag fick den frågan när jag precis fått missfall… Det är lite som politik. Alla kan säga att de röstat, men det är inte alltid den smartaste idén att berätta vad man röstat på. Typ på jobbet där man ska kunna fungera tillsammans ändå.

 2. Caroline

  Träffade min make för 13 år sedan. Redan då ville vi skaffa barn men det gick inte.. Frågan om barn har alltid fått mig att bli ledsen.. För 1,5 år sedan hände det som vi aldrig trodde skulle hända. Jag blev gravid och dottern är nu 1. Det tog oss 11, 5 år att komma dit. Och det är först nu jag har blivit öppen med att vi försökt i så många år, även blivit mer öppen om min pcos.. Håller alla tummarna för er ♥️♥️

 3. Madeleine

  Jag tyckte att den frågan sved redan långt innan jag visste att jag och min man var tvungna att genomgå IVF. Det är ju (förhoppningsvis) ingen som menar illa med att ställa en sådan fråga, men för mig är den för privat och dem personer som behöver veta svaret, vet svaret utan att de behöver fråga.
  Sen är frågan enligt mig ”när ska du skaffa barn då?” inte detsamma som ”hur mår du?”. Jag tycker det är ungefär som att ställa frågan ”när ska du gifta dig då?” till någon som har varit singel väldigt länge. Förstår inte varför det är så viktigt för folk som inte står en nära att veta en sådan privat sak. Jag har aldrig ställt den frågan till en kollega, bekant eller avlägsen släkting och kommer nog aldrig göra heller. Man vet aldrig hur mycket salt man strör i redan djupa sår.

 4. Esmeralda

  Jag kan tycka att det ibland är jobbigt för jag känner press och stress när någon frågar speciellt eftersom jag är 27 år och vissa tycker att klockan tickar på. Idag fick jag frågan från min morbrors fru, framför alla. Jag vet att hon inte menade något illa men tycker sånt kan kännas jobbigt och kan som sagt känna lite press.
  P.S du och Adele är så himla starka ❤❤

stats