ivfpappan.se

Krämig oxfilepasta i höstmörkret…

Trodde jag skulle bli sjuk som alla andra denna tid på året.

Vaknade i fredags och var tjock i halsen, seg i huvudet och allmänt frusen. Dålig tid nu att bli sjuk. Mådde rätt kasst i lördags och ignorerade måendet igår pga fotbollen. Vaknade dock idag och var hur pigg som helst, magi!

 

IVF-en är lite i mellanläge då vi väntar på att kunna sätta igång igen efter missfallet. Adéle mår iaf bra kroppsligt och ska nu påbörja en stimulerad cykel igen. 

 

 

Sprang på en färsk svensk oxfilé till bra pris i helgen så slog till. Älskar oxfilé då det finns så mycket man kan göra med den.

 

Så idag när Adéle ligger nedbäddad och känner sig krasslig passade jag på att göra världens godaste oxfilepasta med kantareller. Kantarellerna plockade Adéle för lite sen i skogarna utanför Stockholm.

 

Oxfilepasta är inte bara sjukt gott, den ä väldigt enkel att laga och det går  så snabbt.

Släng ner lite charlottenlök i en panna med smör, låt fräsa lite och sen i med svampen. Bryn köttet (som ni skurit i lagom bitar) för sig i rikligt med smör och lägg ner bland svampen och löken. Släng i lite timjan och rosmarin, häll på lite grädde, kantarellfond, en skvätt kalvfond och smaka av med salt och peppar.

Koka en liten stund och lägg sedan ner pastan som ni kokat nästan klar i såsen och rör runt.

 

Lägg upp och toppa med lite bra parmesan. Klart på under 20 min!

 

Oxfilepasta

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats