ivfpappan.se

Inga fosterrörelser och akutbesök på förlossningen…

Igår dansade vi in i vecka 26. Och som vi gjorde det….

 

Min pappa kom på besök igår. Han är så peppad på att bli farfar för 5e gången. I helgen ska vi tillsammans gå på elitloppet på Solvalla.

 

Efter att ha hämtat honom på flyget gick vi ut och käkade lite på Mamas and Tapas. Helt ok mat men ganska högljudd miljö.

 

När vi runt 23.30 skulle sova berättar Adéle att hon är orolig då hon inte kännt några sparkar eller rörelser på hela dagen. Efter att ha läst lite på nätet ringde vi 1177 för rådfrågning. De bad oss kontakta förlossningen omgående om vi var oroliga. Förlossningen på Danderyd bad oss åka in direkt för kontroll för att utesluta tråkigheter.

Vi hoppade in i bilen och ca 10 minuter senare befann vi oss på förlossningen Danderyd. Direkt togs vi emot av en barnmorska som följde med oss in i ett undersökningsrum. Hon tog fram en liten trätratt för att lyssna på hjärtat. Hon flyttade den, flyttade den igen , och igen. -Hmm, jag får nog använda maskinen då jag inte hör något. Trodde mitt hjärta stannade och såg att Adéle höll på att få panik. Snabbt satte hon 2 små saker på Adéle mage och satte igång en högtalare. Nästan direkt hördes ett litet hjärta slå för fullt. LÄTTNADEN!!

 

Därefter kom en läkare in för att dubbelkolla att allt såg bra ut. Han satte igång med ett ultraljud och direkt såg man den lille krabaten sparka för fullt. Dock låg moderkakan i framvägg så att sparkarna inte kändes. Sedan kollade han att fostervattennivån var bra, hjärtfrekvens osv. Allt såg prima ut och vi kunde återigen pusta ut. Och pappa kan pusta ut. Stackarn var ju supernervös  när vi åkte till förlossningen akut.

 

 

Tänk att vi har en sådan fantastisk vård i Sverige. Att man så fort man är orolig kan åka till förlossningen och bli undersökt, helt gratis oavsett vad klockan är på dygnet.

Och alla som jobbar där. Vilka hjältar! Som alltid tar ens oro på största allvar och bemöte en proffisionellt. Som alltid kollar en extra sak för att vi ska slippa oroa oss.

När jag igår kollade min lönespecifikation och såg att jag bara igår betalade mer än 45 000 kr i skatt tänkte jag att det var fan rätt mycket ändå. När jag åkte hem från förlossningen kände jag att det är värt varenda krona. Hade jag bott i ett annat land hade jag kanske skattat mindre, men jag hade då inte heller fått IVF gratis, besök hos barnmorska gratis, akutbesök gratis, förlossning gratis eller föräldrarpengar när jag är hemma och tar hans om mitt barn.

 

Sverige, jag älskar dig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats