ivfpappan.se

HJÄLP! Vecka 14 och gravidförsäkrings-djungel…

 

Idag dansar vi in i vecka 14 och allt känns bara bra just nu!

 

Vi har nu kommit till stadiet där vi kollar på gravidförsäkring vilket känns som en jungel.

Jag är en sån person som gärna försäkrar mig till max och har inga problem att lägga en extra peng bara jag vet att jag har fallskärmen där när det väl händer något.

 

Vi har idag IF på hemförsäkring, livförsäkring, olycksfallsförskring och till katterna.

Dock ser jag att många har TRYGGHANSA på just gravidförsäkring. Jämför jag priserna och dess innehåll är det relativt samma.

 

Vilken gravidförsäkring har ni och varför?  Hur har ni blivit bemötta när det hänt något? Kom med era bästa tips!

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Jag valde trygg hansa och hade deras betalversion. Men när min dotter sedan fick en CP-skada i slutet av graviditeten så ville inte trygg hansa ha med oss att göra mer och hon skulle inte få någon barnförsäkring hos dem. Även fast hon då var försäkrad iom graviditeten och jag trodde det bara var att signa vidare till barnförsäkring. Så till nästa barn tecknade jag hos Folksam. Nu hände ju ingenting med andra barnet så behövde aldrig testa försäkringen. Men båda barnen är nu försäkrade hos Folksam i barnförsäkring.

 2. Alexandra

  Jag tog swedbanks gravidförsäkring, det viktiga för mig var att försäkringen skulle gå över till en barnförsäkring direkt när jag anmält att hon var född. Vissa bolag har 6 månaders karens innan barnen kan försäkras vilket är viktigt att ha koll på, speciellt om man har risk för att föda prematurt (då är det svårare att få försäkring)

 3. Frida

  Jag arbetar med försäkringar och har själv fött två barn, där båda har sina barnförsäkringar hos Trygg-Hansa. De har bäst barnförsäkringar och toppar listan varje år för just dessa. När ni tecknar försäkring ska ni som en nedan nämnt tänka på var ni vill försäkra barnet efter födsel, och då är min rekommendation Trygg-Hansa just för att de har bäst barnförsäkringar. Jag hade Gravid Extra hos dem men behövde inte använda de under mina graviditeter eller efter förlossningarn men är också en viktig försäkring att ha inte bara för bebisen i magen utan även för egen del omnågit händer under tiden man bär barnet eller i samband med födseln. När barnet är född är det otroligt viktigt att ni så snart som möjligt tecknar vidare barnförsäkring, gärna redan på BB och innan läkarkontrollen, men annars direkt när ni kommit hem. Stort grattis till graviditeten – all lycka till er!

 4. Kristina

  Även här kikas det på gravidförsäkringar! Valet står mellan Tre Kronor (där vi har alla andra försäkringar) eller Moderna. Anledningen till att vi väljer mellan de två är att där går det att teckna en barnförsäkring utan hälsoprövning eller karenstid.

  Ett tips är att kolla på den jämförelse som finns här:
  https://www.konsumenternas.se/forsakring/person/om-gravidforsakringar/jamfor-gravidforsakringar
  Det är en oberoende sajt där du enkelt kan jämföra massor av olika försäkringar 🙂

 5. Hanna Öhman -Förlossningsskadad & nu gravid

  Hej! De flesta betalförsäkringar är ganska lika och de är också bra vid de tillfällen något händer med barnet. OM däremot mamman skadas under förlossningen är det väldigt få försäkringar som faktiskt ersätter skadorna. Jag drabbades hårt, väldigt hårt. Har genomgått 30 op efter min förlossningsskada, lever med stomipåse på magen till följd av komplikationerna och är än idag (nästan 8 år senare) inte alls återställd. Jag hade Trygg-Hansas betalförsäkring (kostade runt 1300-1500kr då) och jag har fått totalt 3000kr av Trygg-Hansa för allt jag gått igenom. Snacka om att sparka på någon som redan ligger… Så mitt råd är att tänka på både barnet och mamman och göra valet av försäkring utifrån både mor och bebbe ❤️ Eftersom väldigt få försäkringar täcker förlossningsskador (med mer än ynka 3000kr) kan det dessutom vara bra att kolla upp andra försäkringar ifall något skulle hända. Kram ❤️

 6. Madeleine

  Jag har Trygg-Hansa Extra. Mest för att jag har min perosnförsäkring där och hade även deras Trygga-Barn som barn själv och när jag jämfört barnförsäkringar så verkar Trygg-Hansas Trygga-barn bäst! 🙂

 7. Lisa

  Jag valde Trygg-Hansa endast av den anledning att det var den barnförsäkringen jag ville ha senare, när jag jämförde och kollade så uppfattade jag att det kan vara svårt att ta någon barnförsäkring via ett annat försäkringsbolag om något skulle hända för då är det inte säkert att barnförsäkringen täcker allt. Exempelvis, min son föddes med en hörselskada eftersom jag hade gravidflrsökring och sen barnförsäkring med Trygg-Hansa så räcker de läkarkostnader osv. Hade jag haft Trygg-Hansa som gravid och sen velat byta till Folksam så hade inte Folksam gett någon ersättning för något som kan kopplas till hans hörselskada eftersom han hade det när jag skulle teckna barnförsäkringen. Kanske lite rörigt men ett tips är att kolla på vilken barnförsäkring ni vill ha och vilka sjukdomar det täcker och inte täcker. Lycka till!

stats