ivfpappan.se

Att våga ta hjälp…

 

Ivfpappan

Foto: Annakubel på insta, in och kolla vetja !

 

Tiden rullar på, sakta men säkert.

 

Här hemma går det framåt, lite i taget. För varje dag som går känns det lite bättre tycker jag. Hoppet börjar sakta men säkert komma tillbaka och vi har börjat blicka framåt till nästa insättning.

 

Adéle är sjukskriven ett tag. Det står jag bakom till 200%. Hon behöver landa, hennes kropp behöver återhämta sig. Hennes hjärna behöver ett break. Hon behöver kunna lägga all energi på att komma tillbaka. Utan stress och press på jobb och andra måsten.

 

Idag besökte vi en kurator tillsammans på kvinnokliniken på SÖS. Vi sökte hjälp redan för 2 veckor sedan. Inte för att vi hade gått under utan, men för att vi båda tror att det kan hjälpa att gå vidare och blicka framåt snabbare med proffisionell hjälp.

 

Vi pratar mycket om allt hemma. Vi går alltid och lägger oss samtidigt. Det gör att vi kan ligga och snacka om livet, roliga saker, tråkiga saker och allt annat som händer.

 

Men ibland måste man  våga be om hjälp. Att bara få prata av sig med någon annan i rummet. Att få små tips. Att någon bara lyssnar som inte redan vet vad vi ska säga.  Det tror jag är superviktigt.

 

Jag är så tacksam att få bo i ett land där det finns hjälp att få. I vad det än händer så finns det i detta land hjälp.

Se till att ta vara på den fantastiska möjligheten och sök hjälp innan det gått för långt !

 

Vad har ni för erfarenheter av kuratorer, samtalshjälp eller psykologer? Har det hjälpt er eller är det så att du inte vågat ta hjälp? Kommentera med era historier <3

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tilda

    Hej! Befinner mig själv i samma sitution som er och inser nu att det är dags att söka samtalshjälp. Är det via samtalsmottagningen på SÖS som ni går i samtal? Mes remiss eller utan?

    Följer er resa och skickar styrka!

    1. ivfpappan

      Hej Tilda! Vad bra ändå att du kommit till den insikten. Det är en bra bit på vägen att inse att man behöver hjälp. Kolla med kvinnokliniken på SÖS, dit har vi varit men vet inte om det är för att Adéle är inskriven på endomentrios-avdelningen där eller inte. Men de kan oavsett guida dig rätt. Om du är osäker kan du prata med din klinik. All lycka till till dig/er!

stats