ivfpappan.se

Att planera ett bröllop i total ovisshet…

Som de första vet så friade jag till Adéle strax efter missfallet i maj 2017.

Vi hade då tänkt att gifta oss i år. Inte för att jag är särskilt traditionell och kände att vi måste gifta oss inom ett år utan mer att det passade bra helt enkelt.

Förlovningsringen som från början bars av min farmor och som jag lämnade till en guldsmed för att sätta en personligt prägel.

 

 

 

Men så drog vi igång IVF-resan och beslutade att vi gifter oss i juni 2019 istället.

Detta för att i lugn och ro kunna bli gravida och slippa gifta oss samtidigt som Adéle är gravid.

 

Vi planerar ett ganska stort bröllop med ca 100 gäster, och för att kunna fokusera på oss själva och vårt barnaskaåande har vi lagt ut de  mesta till en eventfirma.

 

Men då det gått ganska trögt med våran IVF och graviditeten uteblivit så börjar vi känna en viss stress tidsmässigt.  Blir Adéle gravid nu när kliniken öppnar igen kommer planerad förlossning att vara i maj 2019. Är det då ens möjligt att gifta sig i Juni.

Bröllopet kommer vara en upplevelse för alla närvarande och vi båda känner att det är all in eller ingenting som gäller. Ingenting får vara halvdant.

Barn är prio 1, giftemål prio 2.

Så det känns just nu som att kommer att behöva flytta fram bröllopet och kanske köra ett augustibröllop istället.

Tur är väl kanske att vi inte skickat ut inbjudningarna än, just av anledningen ovan.

Hur hade ni gjort i vår sits?

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Denise

  Wow! Känns som vi är i precis samma sits. Ruvar just nu på en blasto å om allt går vägen är BF i slutet på juli. Vårt bröllop är den 11 augusti… går oxå på Stockholm IVF btw 🙂

 2. Eva

  Älskar er historia, det är som från berättelse 🙂 Kanske är det bättre att ha allt på samma gång – vi har gift sig först och sen försökte att ha barn, utan framgång… Efter 5 år försökte vi äggdonation och nu har vi dubbeltlyckan med oss – Mikael och Per. 5 år i äktenskapet utan barnet var såååå jobbiga.

 3. Ellinor

  Jag tänker att planera livet efter att leva det. Så behåll bröllopet än så länge till då ni tänkt ha det. Jag gjorde 3 ivf med exet och inget gick vägen. Då är det skönt att ha nått annat att planera. Och får ni en knoddis som år 1 månad gammal ja, då är det ju jobbigt den första tiden och skulle man vänta till barnet är 4 månader och gifta sig tror jag det kan vara för kort tid. Kanske ett vinterbröllop är bättre. Då ni fått mer lugn i livet. Vad säger din magkänsla?

  1. ivfpappan

   Vi kommer behålla bröllopsplanerna fram tills att vi vet mer efter nästa insättning. Eventfirman är helt med på vår resa och har meddelat att vi kan planera om med kort varsel om vi önskar. Så vi tar det som det kommer lite = )

stats