ivfpappan.se

Ändrade IVF-planer…

Äntligen har kliniken öppnat igen.

Det innebär att Adéle ska boka en tid för insättning av ett embryo så snart ägglossningstesterna visar att hon har ägglossning.

Vi använder oss av clear blues digitala test där man ser ägglossningsfasen i olika steg. Har man inte ägglossning så syns inget i displayen, är man nära ägglossning så blinkar en glad gubbe och har man ägglossning så lyser en glad gubbe.

Dessa tester kostar runt 350-400 kr för 10 teststickor.

 

Sedan ett par dagar tillbaka har den glada gubben blinkat.  När den äntligen visade en ickeblinkande glad gubbe igår ringde Adéle kliniken för att boka in en tid för i sättning.

Hon som svarade gick igenom Adéles journal och frågade när sista mensen var. Normalt sett har Adéle en regelbunden cykel men nu hade det gått 39 dagar sedan senast.

Detta reagerade kliniken på och frågade om vi kunde komma in omgående för ett ultraljud där man ser om man verkligen har ägglossning.

 

Proffessor  Brännström var den som skulle kolla och jag var lika starstrucked som vanligt.

Efter en noggrann koll och en hel del snack där det visade sig att vi var från samma stad så konstaterade han att Adéle inte alls har ägglossning. Ligger ens värden alltid högt så kan testerna visa fel .

 

Vafan, har vi nu vaskat 4 st embryon i de tidigare insättningarna ?

Vi har gjort samtliga insättningar i naturlig cykel vilket innebär att man sätter in embryot när man har en naturlig ägglossning.

Dr Brännström föreslog att vi istället skulle göra insättningen i stimulerad cykel. Det innebär att man kan skapa en cykel på konstgjort väg genom att äta massa tabletter. Då infaller ägglossning exakt när man planerat vilket innebär att man inte råkar sätta in embryot på fel dag.

 

Detta innebär att Adéle nu direkt sätter igång med att käka provera för att direkt skapa en konstgjord cykel. Nu blir det en tid med mycket tabletter innan det är dags för insättning om någon månad igen.

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats