ivfpappan.se

Att komma i en burk..

 
Hösten 2017
 
 
Jag fick med mig en burk och en lapp där det stod lite saker att förhålla sig till inför spermatestet.
Jag fick inte ha kommit inom två dagar och jag fick som mest ha hållit i mig i fem. Testet skulle antingen göras hemma för att sedan transporteras i min armhåla till reproduktionsavdelningen eller göras på plats i Huddinge. 
Jag valde Huddinge. 
 
Läkaren hade redan i förväg varnat för att rummet kan vara ganska sterilt och o-charmigt. På detta råkade jag svara att jag inte är särskilt kräsen vilket både läkaren och Adéle hade väldigt kul åt. 
På plats fick jag checka in i en reception och fick en ny burk som tydligen skulle vara bättre än den jag hade med mig. Damen i receptionen pekade på några dörrar och sa att det bara var att sätta igång i valfritt rum. 
 
Jag väljer ett rum på måfå och kliver in.
I detta rummet fanns följande :
1 st fåtölj
1 st schäslong
1 litet bord
1 st handfat samt några tama försök till konst.
 
De hade varit noga med att poängtera i informationsbladet att de hade fritt WI-FI . Således ingen tv eller tidningar med naket innehåll.
 
Allt gick trots rummets osexighet rätt bra då jag intalade mig att detta var för en god sak. ( och att jag uppenbarligen inte är så kräsen) 
 
Burken lämnades till damen i receptionen som höll upp den, granskade innehållet och sa att det såg bra ut. Kul jobb.. 
 
Jag fick även fylla i en blankett med frågor om mitt mående. En av den var om jag hade haft feber senaste dagarna. Jag svarade att jag hade feber för två dagar sedan. Inte så hög då kanske svarade damen. 
Nu råkade det vara så att jag inte haft så hög feber sedan jag var barn, nämligen närmre 40 grader.
 
Hon förklarade att det kunde göra att mina spermier blev slöare och sa att hon skulle ringa samma dag om resultatet var för dåligt. 
Inget samtal kom. 
Däremot frågade doktorn på IVF-kliniken om de hade ringt från Huddinge .
De första jag tänkt var att mina resultat var dåliga och att vägen till barn skulle vara körd.
– Nej jag tänkte att de kanske hade ringt då resultatet var så bra. Jag har aldrig sett så bra resultat tidigare förklarade han och gav mig ett papper. -Sätt upp den på kylskåpet för med detta resultatet kan du vara riktigt nöjd. 
 
Nu vet jag inte riktigt om detta är något han säger till alla men jag skulle ljuga om jag sa att jag hade lätt att dölja leendet på mina läppar. 
 
Ett steg närmre IVF …. 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats