ivfpappan.se

2018- bästa och sämsta året i mitt liv.

2018 var ett händelserikt år, minst sagt.

Vi påbörjade vår ivf-resa och Adéle tog första hormunsprutan på nyårsafton för ett år sedan . Förhoppningarna och förväntningar var stora, nervösa och något rädda kastade vi oss in i IVF-karusellen.

Ivf

Mina simmare visade sig vara av högsta kvalitet, likaså hade Adéle många och bra ägg.

Hormonbehandlingen gick bra, förutom den lilla fadäsen med försvunnen ägglossningsspruta och som engagerade större delen av st Görans akutmottagning. Men till slut gick även det bra och när utplocket var gjort, och mina simmare hade befruktat de ägg vi plockade ut från Adéle så hade vi inte mindre än 8 st fina embryon i frysen.

 

Lyckan var total då alla berättade hur bra det var med 8 embryon i frysen.

Första insättningen gjordes sedan i februari. Det blev inget av det.

Nya tag och ny insättning redan i mars då vi satte in embryo nummer 2.

Det var också negativt men vi hade ändå en bra känsla och lät oss inte bli för deppiga.

Syrran

Sen kom påsken. Adéle var i USA med sin familj och jag valde att stanna hemma och begav mig istället till Karlskrona för lite tid med familjen. Detta då min syster året innan fick reda på att hon fått en obotlig blodsjukdom. Vi hade det trevligt, åt gott och umgicks. Alla i familjen var med. Mamma, pappa, jag och mina fyra helsyskon.  Syrran var trött men ändå med.  Två dagar efter att jag lämnar Karlskrona ringde min pappa. Han berättade att min syster somnat in då hennes hjärta inte orkade längre.

Jag ringde Adéle nästan direkt då jag inte ville att hon skulle läsa om det på Facebook ifrån USA.  För första gången på år och dagar grät jag. Samtidigt infann sig ett visst lugn då jag visste att hon nu slapp lida.  Sen kom alla tankar på hennes två barn och hennes man. Så himla orättvist. Sov sött syrran !

 

Nya insättningar

Nästa insättning gjordes därefter i april och det var även det negativt. I detta försök dog även ett embryo i upptiningen.

Statistiken säger ju var 3e insättning så nu måste vi ju lyckas…. eller ?

Vi begav oss till Thailand. Första dagen i på semestern var det testdag och återigen var det negativt. Vi bestämde oss för att njuta av semestern så gott vi kunde och försöka lämna IVFen för en stund. De 3 veckorna vi spenderade i värmen var så välbehövligt ! Här bestämde jag mig även för att starta bloggen .

Väl hemma drog vi igång ganska omgående. 

4e insättningen gjordes och här började jag bli lite otålig för första gången. Min blogg fick en massa uppmärksamhet från alla håll och kanter och jag och Adéle blev inbjudna till att vara med i Ruvarpodden.

Då även detta försökt inte blev något funderade vi på om något var galet så innan 5e försöket gjordes ett ultraljud för att se att Adéle  verkligen hade ägglossning när testet visade det. Det hade hon inte och det bestämdes att vi skulle göra insättningen i stimulerad cykel istället. Det innebär att man äter hormoner som gör att man vet exakt när man har ägglossning.

 

Gravida!

Och så kom svaret från insättning nummer 5, GRAVID! Äntligen !! Adéle tjuvtestade som vanligt och väckte mig med gravtestet. Vi blev så glada men jag ville heller inte ta ut något i förskott för att i te bryta ihop om det får åt skogen. Adéle fick tidigt gravidsymptom som stora och spända bröst, trött osv. Precis som första graviditeten innan vi gjorde IVF.

 

 

Missfall

Adéle ringer mig strax efter 07 på morgonen . Jag har en dålig känsla i magen redan innan jag svarar. Adéle snyftar fram att hon har jätteont och att hon fått en blödning. Jag åker och hämtar henne direkt. Adéle var ganska säker på att även denna graviditeten slutat i missfall. Vi fick tid några dagar senare på kliniken som konstaterade att det inte var en pågående graviditet men att det ev behövde skrapas. Då vi skulle på bröllop där Adéles bästa vän skulle gifta sig till helgen fick vi en snabb tid på SÖS för skrapning och nu var vi tvungna att vänta ett tag för att kroppen skulle hämta sig.

IVFpappan på SÖS efter missfall..

Insättning nummer 6 gjordes sedan i november och jag kände tidigt en dålig känsla . Mycket riktigt blev det inte heller någon graviditet.

 

Ett embryo kvar!

Den 20/12 gjordes årets och försök nummer 1s sista insättning. Ett 6-dagars embryo sattes in och det hade redan börjat ta sig ut från sitt skal.

Testdag 3/1-2019så nu håller vi tummarna att vi slipper börja om med nya utplock och hormoner och att det blir en graviditet som håller i sig denna gången!

 

Men allt har inte varit kämpigt. Detta är några axplock som varit riktigt bra :

– Thailand

– Magisk sommar i Karlskrona, väatkusten och Stockholm och Köpenhamn

– Våra älskade vänner.

– Att mamma och pappa hittat tillbaka till varandra efter 20 år som skilda, det Är fan kärlek !

– Jag och Adéle, att trots allt ha så mycket kul som vi har tillsammans gör livet rätt lätt att leva. När IVF-resan är över gifter vi oss!

– Mitt jobb, både mina kollegor och hur jag lyckats prestera på topp detta året.

 

Och givetvis, ett av de största ögonblicken i år var SM-guldet i Kalmar. Älskade AIK!

 

Sammanfattningsvis ett år som testat mina gränser, men likt fågel Fenix reser jag mig starkare ur askan,

 

 

2019, nu jävlar kör vi!

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats